Even voorstellen …

Wij staan allemaal voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. We werken allemaal met de grootst mogelijke zorg en betrokkenheid. Het is ons streven dat u door uw vaste tandarts wordt geholpen.

Onze tandartsen/mondhygiënisten werken echter parttime en het kan daardoor voorkomen dat u eens een andere leuke collega leert kennen. Dit geldt ook voor spoedgevallen, waarbij wij trachten u dezelfde dag nog van dienst te zijn.

Mijn naam is Steffanie ten Vergert-Veldhuis. Ik ben tandarts en mede-eigenaar van de praktijk en woon in Heerenveen. In 2004 ben ik begonnen met de opleiding tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik ben tandheelkunde gaan studeren, omdat ik graag met mijn handen wil werken, maar ook omdat ik het fijn vind om met mensen te werken en managen leuk vind. Het enthousiasme van mijn vader over het vak en het feit dat de praktijk aan mijn ouderlijk huis zit, heeft hierin ook een rol gespeeld. In november 2009 ben ik afgestudeerd en ben ik eerst elders aan de slag gegaan als tandarts, maar ook als onderzoeker. Ik heb van 2009 tot 2012 in het UMCG onderzoek gedaan naar de behandeling van snurken en slaapapneu met behulp van een snurkbeugel (MRA; mandibulair repositie apparaat). Van 2013 tot 2015 heb ik voor één dag in de week in het Sint Antonius Ziekenhuis in Utrecht gewerkt, waar ik patiënten behandelde in het slaapteam. Hier ben ik begin 2016 mee gestopt, omdat ik moeder ben geworden. Ik geniet nu volop van de combinatie van werken en moeder zijn.
Mijn affiniteit ligt, naast de algemene tandheelkunde, bij de behandeling van kinderen en behandeling met beugels, zowel de snurkbeugels als de ‘gewone’ beugels. Veldhuis Tandartsen is een gezellige familiepraktijk waar wij tezamen met een leuk team een gezonde mond proberen na te streven.

Aanwezig: maandag, dinsdag en woensdag.

Big-nummer: 19912205902

Mijn naam is Steffan Veldhuis. De reden dat ik tandheelkunde ben gaan studeren: mijn vader, Gerrit. Hij sprak altijd vol enthousiasme over zijn werk en dat snap ik heel goed. Het werk als tandarts is hartstikke leuk. Het is een prachtig ambacht en bovendien zorgvuldig en sociaal werk. Waar je een hoop mensen ontmoet en helpt. Nadat ik de studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen succesvol heb afgerond, was het haast meer dan logisch dat ik in de tandartspraktijk van mijn vader zou gaan werken. Alleen wilde ik eerst nog in meerdere andere tandartspraktijken de kneepjes van het vak leren en mijn kennis vergroten door het volgen van cursussen, waaronder orthodontie (beugels) en endodontologie (wortelkanaalbehandelingen) met behulp van een operatiemicroscoop.

Aanwezig: maandag en donderdag.

Big-nummer: 99910053402

Mijn naam is Gerrit Veldhuis. Ik ben de vader van mijn beide collega’s Steffan en Steffanie, die op 1 januari 2015 de praktijk van mij overgenomen hebben. Ik ben dus zogezegd bij hen in dienst en dat voor twee dagen in de week en dat bevalt mij erg goed. De samenwerking is prachtig en de druk is voor mij wat van de ketel. In 1975 ben ik begonnen met de opleiding Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen; alwaar ik in 1981 afstudeerde. Na mijn afstuderen ben ik eerst als schooltandarts gaan werken in Ferwerderadiel en Het Bildt. Zo ben ik in Hallum terecht gekomen, waar ik in 1982 een nieuwe praktijk ben opgestart en in 1989 heb ik de praktijk van Laurens Reitsma te Ferwert overgenomen. Daar hebben we toen een nieuw praktijkgebouw gerealiseerd. De praktijk in Ferwert wordt als maatschap gerund door onze uiterst gewaardeerde collega Jan Kamminga. Al vanaf het begin heb ik een grote belangstelling voor de orthodontie (beugels). Mijn orthodontische opleiding heb ik gehad in de praktijk van Dr. Douglas Toll te Bad Soden. De vrije tijd die ik de laatste paar jaar wat meer heb, stelt me in de gelegenheid om ook eens ergens anders bezig te zijn op het vakgebied. Ik ben dan ook de Masterclass Gerodontologie van Dr. Arie Hoeksema en Dr. Anita Visser gaan volgen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tezamen met een paar assistentes doen we op dit moment de mondverzorging van de bewoners van het verpleegtehuis Foswert te Ferwert.

Aanwezig: Werkdagen Woensdag vanaf half 11 en donderdagochtend.

Big-nummer: 39064713602

Mijn naam is Jan Kamminga. Sinds 2005 ben ik met veel plezier werkzaam als tandarts in de praktijk in Ferwert. Ik verricht mijn werkzaamheden graag in een ontspannen sfeer, waar tijd is voor uitleg en vragen. 

De nadruk ligt bij mij op preventieve mondzorg. Een goede relatie met de patiënt is voor mij zeer belangrijk.

Big-nummer: 39064713602

Mijn naam is Michael Kars. Ik ben sinds oktober 2017 met veel plezier werkzaam als tandarts bij Veldhuis Tandartsen.

Steffan en Steffanie ken ik van de opleiding tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en intussen meer dan 15 jaar goed bevriend met de familie Veldhuis. Mijn drijfveer om dit vak uit te oefenen is de combinatie van fijne handvaardigheid, (patiënten)zorg, menselijk contact, werken in teamverband en de afwisseling.

Na een aantal jaren in de randstad bij meerdere praktijken te hebben gewerkt, ben ik in 2017 gaan wonen in het mooie Ljouwert. Aansluitend op een zwangerschapswaarneming voor Steffanie werk ik sinds april 2018 vast op de dinsdag.

Mijn affiniteit ligt op het gebied van de kinderen en angstige patiënten.

Samen met het leuke én professionele team willen we u graag op een prettige manier de beste zorg bieden!

 

Mijn naam is Margot Groenewoud en ik ben sinds maart 2016 werkzaam als mondhygiëniste in Hallum op zowel de dinsdag als de woensdag. De overige dagen werk ik in Drachten. Ik ben eerst begonnen als tandartsassistente en omdat ik dat erg leuk vond, ben ik daarna de opleiding gaan doen voor mondzorgkundige in Groningen.  Het leukste aan het werk vind ik het contact met verschillende patiënten, dat maakt het werk erg afwisselend, vooral het werken met kinderen spreekt mij aan. In mijn werk richt ik mij dan ook vooral op de parodontologie (tandvleesbehandelingen) en het restaureren (vullen). 
 
Aanwezig: dinsdag en woensdag.
 
 

Mijn naam is Nynke en ik ben mondhygiënist. Ik ben hier werkzaam sinds februari 2017. Ik voer voornamelijk tandvleesbehandelingen uit en doe hiernaast ook controles, vullingen en sealants (laagjes op de kiezen). De zelfzorg van de patiënt vind ik erg belangrijk en daar help ik de patiënt graag bij. Dit doe ik door instructies en tips te geven.

In mijn vrije tijd bak ik graag taarten, koekjes of een cake. Ook maak ik graag een wandeling door het bos met de hond. Ik werk op maandag en donderdag.

 
Aanwezig: maandag en donderdag.
 
 

Mijn naam is Ike en ik ben van maandag tot en met donderdag aan het werk als baliemedewerkster in de praktijk in Hallum.

In 2007 heb ik de opleiding detailhandel voltooid en ik heb toen eerst een aantal jaren in een supermarkt gewerkt.

Sinds januari 2016 ben ik hier met veel plezier werkzaam als baliemedewerkster, tevens assisteer ik soms ook aan de stoel.

Ik vind het leuk om voor alles en iedereen een zo goed mogelijke oplossing te vinden,  net als de afwisseling tussen de werkzaamheden en het contact met de patiënten en mijn collega’s.

Mijn naam is Betty van der Wal.

Sinds september 1997 ben ik werkzaam als (paro-)preventieassistente bij Veldhuis tandartsen.

De eerste jaren heb ik fulltime gewerkt en vanaf 2002 ben ik na de komst van de kinderen parttime gaan werken. Op het moment werk ik op maandag, dinsdag en donderdagochtend.

De diversiteit van de werkzaamheden binnen de praktijk maakt het werk als (paro-) preventieassistente ontzettend boeiend. Er is immers geen patiënt hetzelfde en elke werkdag ziet er altijd weer anders uit. Tevens heb ik in 2016 mijn certificaat behaald voor het geven van anesthesie (verdoving). In februari 2018 ben ik gestart met de opleiding tot paro-preventie assistent en deze heb ik in november 2018 met succes afgerond. Beide cursussen zijn voor mijn werkzaamheden binnen de praktijk een mooie toevoeging.

Kortom; ik ben werkzaam in een leuke praktijk met enthousiaste collega’s waar zorg voorop staat.

Mijn naam is Ilse Rijpstra. Vanaf 2012 ben ik met plezier werkzaam in de praktijk Veldhuis Tandartsen te Hallum. Ik werk als preventieassistente op de woensdag en de donderdag. Ik ben sinds 2000 aan het werk als tandartsassistente, nadat ik in meerdere praktijken ervaring heb opgedaan, heb ik mijn preventiediploma in 2002 gehaald. Bovendien heb ik in 2016 ook mijn certificaat behaald voor het geven van lokale anesthesie (verdoving). Geweldig om zo nog steeds bij te leren en steeds meer te kunnen én mogen doen.

Wat voor mij heel belangrijk is, is naast het optimaal verzorgen van tanden ook patiënten tevreden te stellen en ze met een goed gevoel de deur uit te laten lopen.

Aanwezig: woensdag en donderdag

Ik ben Nienke Westra en ik heb de assistente-opleiding afgerond aan de Friese Poort te Leeuwarden. Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Veldhuis Tandartsen te Hallum. Ik werk hier van maandag tot en met donderdag. Op donderdagochtend ben ik ook werkzaam in de praktijk in Ferwert.

Ik heb gekozen voor dit werk, omdat ik het heel leuk vind om met mensen te werken.

Aanwezig: maandag t/m donderdag

Tandartsassistente
Mijn naam is Anneke. Sinds augustus 2008 ben ik werkzaam voor Veldhuis Tandartsen in Ferwert. Ik ben werkzaam van maandag tot en met donderdag. In de praktijk voer ik alle voorkomende werkzaamheden uit. Dit is zowel het werk aan de stoel, de telefoon en het verzorgen van de planning. Mijn werk bevalt me prima, omdat er zoveel diversiteit in zit. Het contact met de patiënten is natuurlijk niet een onbelangrijke factor hierin. Tevens vind ik het belangrijk om naast de tandarts tandheelkundige zorg te verlenen.
 
Aanwezig: maandag t/m donderdag.
 
 
Aanwezig: maandag t/m donderdag.