Bij ons in de praktijk doen we vele soorten beugelbehandelingen, voor jong en oud, zoals slotjesbeugel (brackets), onzichtbare beugels (Airsmile), maar ook snurkbeugels (MRA).

Wat is een beugel?

Een beugel is een hulpmiddel waarmee de stand van je kaken en je gebit kan worden gecorrigeerd, zodat je tanden en kiezen weer recht komen te staan. Rechte tanden zien er mooi uit en zijn makkelijker schoon te houden. Een regelmatig gebit zorgt er ook voor dat je goed kan bijten, kauwen, praten en lachen.

Wanneer heb je een beugel nodig?

Een beugelbehandeling is in principe op elke leeftijd mogelijk, dus ook voor volwassenen. Het is wel belangrijk dat er een goede mondhygiëne is. De beste behandelperiode ligt tussen de tien en vijftien jaar, dan is het lichaam volop in de groei. Een beugel is niet bij iedereen noodzakelijk, daarom letten wij tijdens de periodieke controle bij kinderen op de kaak- en tandstand en beoordelen we of een beugel wel of niet noodzakelijk is.

Wat houdt de behandeling bij de tandarts in?

Eerst wordt er uitvoerig onderzoek gedaan voor het opstellen van het behandelplan. Er worden afdrukken gemaakt van het gebit en (röntgen)foto’s van de kaken en schedel. Op basisvan deze informatie wordt bepaald welk type beugel(s) het meest geschikt is. Meestal is dit een slotjesbeugel (brackets), soms hebben we een extra losse beugel nodig of kan de behandeling zelfs plaats vinden met een onzichtbare beugel (Airsmile). Dit behandelplan wordt met u (en uw kind) besproken.

Tijdens de behandeling wordt er maandelijks een beugelcontrole uitgevoerd. Op deze manier kunnen de vorderingen worden bijgehouden en kan de beugel waar nodig worden bijgesteld of aangepast. Een gemiddelde beugelbehandeling duurt ca. 2½ jaar.

Wie doet de behandeling?

De beugelbehandelingen, voor jong en oud, worden in onze praktijk voornamelijk uitgevoerd door tandarts voor Orthodontie Steffanie ten Vergert-Veldhuis. In november 2013 heeft ze succesvol de 2-jarige opleiding Progressive Orthodontic Seminars van McGann afgerond. Heeft u nog vragen?Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op of stel ze tijdens de behandeling.