Geschiedenis

Tandartspraktijk G.W. Veldhuis te Hallum in Friesland is in september 1982 opgericht door tandarts Gerrit Willem Veldhuis.

Hij was destijds in de regio werkzaam als schooltandarts in Ferwerderadeel en Het Bildt. Naast de praktijk van Laurens Reitsma te Ferwert was dit dan de tweede tandartspraktijk in Ferwerderadeel. De praktijk werd opgezet als praktijk aan huis aan de Juffer Frederikestraat 18a.

Begonnen werd met één behandelkamer, maar al spoedig werd de tweede ingericht. Aanvankelijk bleef Gerrit als schooltandarts ernaast werken, maar al na één jaar werd er fulltime overgestapt op de werkzaamheden in Hallum.

 

In 1986 werd de eerste verbouwing ten behoeve van een uitbreiding uitgevoerd en in de loop van de jaren volgden er nog enkele. In 1989 werd de praktijk uit Ferwert overgenomen. Voor deze praktijk werd een nieuw praktijkpand aan de Marrumerweg 13 te Ferwert gebouwd.

De beide kinderen, zowel Steffan als Steffanie kozen er voor om tandheelkunde te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. In respectievelijk 2008 en 2009 studeerden ze af en deden vervolgens ervaring op in praktijken te Borger, Drachten en Naarden.

 

Naast hun werkzaamheden in praktijken elders, werken ze nu mee als collega van hun vader in de praktijk te Hallum. Door deze ontwikkeling dekte de naam Tandartspraktijk G.W. Veldhuis niet meer de lading en voert de praktijk sinds 2013 een nieuwe naam: Veldhuis Tandartsen.

In 2021 verhuisd Veldhuis Tandartsen naar Stiens. Na jaren aan de Juffer Frederikestraat gewerkt te hebben, zijn we uit ons jasje gegroeid. Na het overwegen van meerdere opties om de praktijk in Hallum voort te zetten, hebben we uiteindelijk gekozen voor een verhuizing naar Stiens. In 2013 heeft de vorige praktijkeigenaar, Sjaak Ram, zijn praktijk in Stiens namelijk verbouwd naar een moderne en ruim opgezette tandartspraktijk met 8 behandelkamers. Door het samenvoegen van onze twee praktijken kunnen we deze mooie praktijkruimte nu optimaal benutten. Tezamen met onze vestiging in Ferwert beslaat de praktijk uit 10 moderne behandelkamers en prijst zich gelukkig met een fantastisch behandelteam. Elders op de website stellen we het team graag aan u voor.

De AGB-code van Veldhuis Tandartsen BV:  12004852
KvK-nummer Veldhuis Tandartsen BV: 58888691

AGB-code Tandartspraktijk Ferwert: 12005382
KvK-nummer Tandartspraktijk Ferwert: 64546411