Waarom een nieuw kunstgebit/prothese?

  • Uw huidige kunstgebit zit niet meer lekker. Het wiebelt en komt gemakkelijk los bij praten en/of eten.
  • Uw oude kunstgebit is verkleurd en is niet meer schoon te krijgen.
  • U heeft last van een ingevallen mond, misschien wel met wat rimpels bij de mondhoeken.
  • Uw uitspraak is niet meer goed.
  • U heeft zelf wensen. U wilt bijvoorbeeld de kleur en de vorm van de tanden anders.

 

Door voor een nieuw kunstgebit te kiezen kunnen uw klachten en/of wensen worden verholpen. Wel dient u goed te beseffen dat een nieuw kunstgebit een grote stap is.

Wennen aan uw nieuwe gebit.

Het krijgen van een nieuw kunstgebit is een grote verandering. U zult moeten wennen aan het nieuwe kunstgebit. Wij doen ons uiterste best zodat u tevreden bent met uw nieuwe kunstgebit. Wij betrekken u en uw partner bij het aanmeten van een nieuw kunstgebit.

Wanneer u een nieuw kunstgebit krijgt, voelt het meestal vreemd aan. U bent namelijk heel iets anders gewend. Het kan vooral in het begin met wat problemen gepaard gaan, zoals pijnlijke drukplekjes, moeilijkheden met kauwen en praten. Eet in het begin vooral zacht voedsel en verdeel dit aan zowel de linker- als de rechterzijde. Door veel te praten en vooral de woorden waar u moeite mee heeft, zult u merken dat de uitspraak snel beter wordt. Wij zullen u met al uw problemen begeleiden, zodat u zo snel mogelijk aan de nieuwe situatie gewend bent.

Wat houdt de behandeling bij de tandarts in?

Om een zo goed mogelijke prothese voor u te maken, dient u een aantal keren bij ons in de praktijk te komen. Hoe vaak u moet komen, is voor iedereen anders. Doorgaans zijn er 5 zittingen van 30 minuten nodig. De zittingen bestaan vooral uit het maken van afdrukken en het passen van de voorlopige prothese. Tijdens deze zittingen letten wij o.a. op de kleur en vorm van de tanden, maar ook op uw uitspraak en of de prothese wel bij u past.

U komt zo vaak terug, totdat we allemaal tevreden zijn, zowel u als uw partner, maar ook wij als behandelaars.

Als het kunstgebit klaar is volgt een periode van nazorg, waarbij u zelf kunt bellen voor een afspraak indien u daar behoefte aan heeft.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op of stel ze tijdens de behandeling.