Tandartspraktijk G.W. Veldhuis te Hallum in Friesland is in september 1982 opgericht door tandarts Gerrit Willem Veldhuis.

Hij was destijds in de regio werkzaam als schooltandarts in Ferwerderadeel en Het Bildt. Naast de praktijk van Laurens Reitsma te Ferwert was dit dan de tweede tandartspraktijk in Ferwerderadeel. De praktijk werd opgezet als praktijk aan huis aan de Juffer Frederikestraat 18a. Begonnen werd met één behandelkamer, maar al spoedig werd de tweede ingericht. Aanvankelijk bleef Gerrit als schooltandarts ernaast werken, maar al na één jaar werd er fulltime overgestapt op de werkzaamheden in Hallum.

In 1986 werd de eerste verbouwing ten behoeve van een uitbreiding uitgevoerd en in de loop van de jaren volgden er nog enkele. In 1989 werd de praktijk uit Ferwert overgenomen. Voor deze praktijk werd een nieuw praktijkpand aan de Marrumerweg 13 te Ferwert gebouwd. De beide kinderen, zowel Steffan als Steffanie kozen er voor om tandheelkunde te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. In respectievelijk 2008 en 2009 studeerden ze af en deden vervolgens ervaring op in praktijken te Borger, Drachten en Naarden.

Naast hun werkzaamheden in praktijken elders, werken ze nu mee als collega van hun vader in de praktijk te Hallum. Door deze ontwikkeling dekte de naam Tandartspraktijk G.W. Veldhuis niet meer de lading en voert de praktijk sinds 2013 een nieuwe naam: Veldhuis Tandartsen.

De praktijk beslaat inmiddels inclusief Ferwert uit 6 moderne behandelkamers en prijst zich gelukkig met een fantastisch behandelteam. Elders op de website stellen we het team aan u voor.